Kurkuma, kardamom, chili-amit nem gondoltál róluk!
Kurkuma:
A kurkumint, a kurkuma fő összetevőjét, főként azért kutatják, mert gátolja a szív körüli hegesedéseket és szívnagyobbodást okozó géneket. Rendszeres fogyasztása csökkenti az LDL-koleszterinszintet és a magas vérnyomást, javítja a vérkeringést, és megakadályozza a rögösödést, ezzel együtt a szívrohamot is. Indiában korlátlanul fogyasztják.
Kardamom:
A kardamom egy hőfejlesztő fűszernövény, ami serkenti az anyagcserét és segíti a zsírégetést. Az egyik legjobb emésztéssegítőként tartják számon, ugyanis nyugtatja az emésztőrendszert, és segít, hogy a test hatékonyan fel tudja dolgozni az elfogyasztott táplálékot.
Chili:
A chili tartalmú ételek jó zsírégetők, a chiliben ugyanis kapszaicin található, ami segíti az anyagcserét. A kapszaicin szintén hőfejlesztő, vagyis 20 perccel a chili elfogyasztása után, be is indítja a kalóriaégetést, valamint a kapszaicin amely piros chili paprika hatóanyaga, serkenti az endorfin felszabadítását! 😀